
כמות עצומה של אשפה יומית - מעל 3,000 טונות ליום. זוהי כמות גדולה המהווה קרוב לרבע מכמות הפסולת הארצית ונחשבת כמות יומית חריגה גם במושגים עולמיים. רוב הפסולת העירונית הינה אשפה מעורבת, הקרויה גם "פסולת שאריתית".
מורכבות התפעול - האתר משרת מגוון גדול של רשויות מקומיות המביאות את האשפה למספר מתקני טיפול. כל רשות שונה בהתנהלותה, בצרכיה ובאופייה, ועל כן זקוקה למענה ייחודי תואם.
מיקום – אתר פארק המחזור מצוי בליבו של גוש-דן, המטרופולין הצפוף ביותר בישראל, על צומת כבישים מרכזיים, ובמרחק של פחות מ 2 ק"מ אוויריים מנמל התעופה בן-גוריון שמהווה שער הכניסה למדינה. מיקום רגיש זה מחייב התייחסות קבועה למניעת מפגעים סביבתיים.
האתר פתוח לציבור הרחב ועל כן, מתבקשות דרישות תפעוליות המאפשרות טיפול יעיל בפסולת לצד בטיחות מקסימלית לטובת המבקרים והעובדים במקום.
לאור המורכבויות שלעיל קבע לעצמו פארק המחזור 3 עקרונות תפעוליים:
גמישות תפעולית - בחירת טכנולוגיות המסוגלות להתמודד עם הרכב משתנה של פסולת (מופרדת במקור או מעורבת) ובכך לאפשר היערכות להסדרים שונים הקיימים ברשויות, וכן תפעול תקין ושוטף במידה ויש תקלה באחד המתקנים
סינכרון- טכנולוגיות המשלימות אחת את השנייה. כל טכנולוגיה מיועדת לתת מענה מיטבי לאחד מסוגי הפסולת ומאפשרת להעביר תוצרי לוואי של המיון למתקן אחר בפארק.
שילוב פעילויות חינוך והסברה בכל עשיית האיגוד.