סיכום אירוע

סיכום אירוע "מובילות בחינוך"

סיכום אירוע "מובילות בחינוך"

"מהגוף לנשמה, עמדת טעינה"

השנה קיימנו את אירוע "מובילות בחינוך" לפתיחת שנה"ל לאנשי ונשות חינוך, בסימן התחברות והתמלאות. הזמנים הקשים והכואבים העוברים עלינו בארץ מאתגרים את כולנו ואת אנשי ונשות החינוך עוד יותר מהיותם אלה הדואגים ודואגות לשמור על שגרה בריאה ומיטיבה עבור ילדינו. האירוע הוא הזמן שלנו לומר תודה לצוותי החינוך, לתת סל של רעיונות למציאת שקט ורוגע בתוך המציאות המאתגרת ולאפשר, לכמה שעות,  מרחב של למידה, חוויה והנאה.

נושא הפסולת והסביבה הוצג בראייה הרחבה הרואה בחווית החיבור והקשב הפנימי נקודת מוצא לאימוץ תפיסת עולם חלופית לתרבות הצריכה ולאורח החיים האינטנסיבי המאפיין אותה. חווית החיבור היא איטית ורכה יותר, שקטה ומאפשרת העמקה, היא קשובה לאדם ולסביבה ומעצם כך מיטיבה עימם.

המשתתפות קיבלו כלים ללמידה והוראה חווייתית בדרך של יצירה, תנועה, מחשבה וקשב פנימי. וגם דרך שירה וריקוד כמו שחווינו ברגע השיא של הערב  בהופעה המקפיצה, "מסיבת כיתה" של לירון לב ורביטל ויטלזון שמילאה אותנו באנרגיה טובה והחזירה לכולנו קצת רוח במפרשים.

לצפייה בגלריית התמונות לחצו כאן (צילום: דפנה טלמון)

רוצות לאמל"ק? צפו בסרטון הקצר:

 

מ"כל טוב חירייה" - נטע דונחין, מנהלת ההדרכה של המרכז לחינוך סביבתי

פיצה שמלמדת על גז מתאן, קופסת בריחה שעוסקת בהשלכות הסביבתיות של ייצור אופנה, פאזל ומשחק התאמה שעוסקים בצורה חווייתית ומאתגרת באחורי הקלעים של מוצרי צריכה ומזון ואפילו תולעים אדומות וחליפה אחת בשימוש חוזר! כל אלה ועוד הם חלק ממערכי ההדרכה החדשים במרכז לחינוך "תוצרת חירייה" והוצגו לקהל צוותי החינוך.

עשינו חשק? לפרטים נוספים וקביעת סיור לחצו כאן

 

"שירת הפסולת" – אפרת יהל פינגר

שירה מלמדת סביבה. בהרצאה שחיברה בין טקסטים ספרותיים לעולם הפסולת, קראנו שירים מוכרים ומוכרים פחות ונחשפנו לפואטיקה של תרבות הצריכה ותרבות ההשלכה.

 

 

"תנועה לקשב" – טל בורשטין

בסדנה למדנו ותרגלנו  רצפים תנועתיים מעולם הפילאטיס בשילוב עם תרגילי מיינדפולנס, לשיפור הריכוז, פריקת מתח וחוסן גופני. את התרגילים שביצענו ניתן לבצע בכיתה / בגן עם התלמידים והתלמידות או בעצמנו בבית עם המשפחה.

לפירוט התרגילים שתורגלו בסדנה לחצו כאן

 

"שילובים רכים" – תמר ברניצקי

סדנה בשימוש חוזר. יצרנו תמונה מפסולת פתיתי פלסטיק ופתיתי RDF בהשראה אישית, באמצעות ציור, גזירה והדבקה.  קיבלנו כלים להפעלת הסדנה בגנים ובכיתות ואיך ניתן להמיר את השימוש בפתיתי RDF בחומרי פסולת אחרים.

 

"דרך האף" – רות יושפה זיו

האף שלנו "מדבר", חוש הריח שלנו הוא חוש מעורר המשפיע על התנהגותנו מבלי שנשים לב. מי כמו צוות חירייה מכיר את השפעת הריח על קהל המבקרים/ות... בסדנה זו החלטנו לשים את הריח במרכז העניינים למדנו לאבחן ריחות ואיך להשתמש בהם על מנת  לעזור לעצמנו ולאחרים וגם בכדי לייצר סביבה מיטבית בכיתה. מענפים של לבנדר, גרניום לימוני, ריחן ועוד יצרנו זרים מופלאים המתאימים לכל מטרה שנבחר: להרגעה, המרצה או ריכוז.

צפו ברשימת הטיפים

מתחם "Grounding" 


פארק המיחזור חירייה הוא הצד המוצלל של תרבות הצריכה, של ההתמכרות לקניות, של עולם המסכים, של מהירות החיים, של הרעש הגדול האופף אותנו. השינוי הסביבתי המתבקש בנושא הפסולת ובכלל הוא שינוי תרבותי ותפיסתי עמוק שבחלקו מבקש מאיתנו להיות כאן ועכשיו, להתחבר לעצמנו ודרכנו באופן אותנטי לסביבה. הדשא הפך למרחב של התנסות בחווית חיבור כזו.  חלצנו נעליים, התחברנו להנחייה באזניות, פרקנו מתח חשמלי אל האדמה ואספנו ממנה אנרגיה מיטיבה, לבסוף חזרנו לכאן ועכשיו בתרגיל פשוט וממקד. את התרגילים הקצרים ניתן לבצע בבית וגם בכיתה/בגן עם תלמידים/ות.

לפירוט התרגילים לחצו כאן

להנחייה המוקלטת לחצו כאן

 

 

"עץ נוצץ" – ניר אוחיון

עוד כיפוף ועוד כיפוף ועוד כיפוף, בעבודה מונוטונית ומדיטטבית משהו יצרנו קישוט: פרח מלכותי משאריות של חוטי אלומיניום לקישוט הסוכה / הכיתה וגם כתכשיט מעניין, שרשרת או צמיד. תלינו את היצירה שלנו על גזע  עשוי משאריות עץ, שקיות ואלומיניום.

 

 

"DJ RDF"

מה קורה כשמה ששומעים לא תואם את מה שרואים? איזה תובנות עולות לנו כשהאוזן והעין מתערבלות? סיור אזניות לצלילי שירים במפעל מיון פסולת וייצור דלק חלופי .(RDF) התבוננות בפסולת דרך מבט דיסוננסי שמביא למחשבות חדשות על המוכר והידוע בעין ביקורתית.

לרשימת ההשמעה של השירים  לחצו כאן

 

 

קוביה-לי בעיצוב סטודיו רותי קנטור

אז איך להירגע ולהתחבר בפעם הבאה? דרך עשייה יצירתית? דרך האזנה למוזיקה או תרגילי התקרקעות שונים? דךך ריח נעים או קריאה בספרות? אל תתלבטו... הרכיבו והטילו את הקובייה שקיבלתן כשי בסוף הערב, מה שיצא הוא הדבר לעשות. הכינו קוביות כמו אלה בכיתה – מה הכי מתאים לעשות עכשיו?

 

תמונות מהכנס (צילום: דפנה טלמון)
לקישור לכל התמונות לחצו כאן