כתבה בוואלה - על תחום האשפה בפסח

כתבה בוואלה - על תחום האשפה בפסח

כתבה בוואלה - על תחום האשפה בפסח

בתקופה לקראת פסח שבה מושלכת יותר אשפה, הפעילות שלנו בפארק המיחזור חירייה, האתר המרכזי והגדול ביותר בישראל לטיפול בפסולת מוניציפלית, גדלה משמעותית. ביום רגיל, חירייה שמטפלת במעל 20% מכמות הפסולת העירונית המוצקה בישראל, רגילה לקלוט כ-4,000 טון אשפה מכ-30 רשויות מקומיות. כמות זו מכפילה את עצמה לקראת פסח. ביום שלפני ליל הסדר ב-2024, קלטנו מעל 7,200 טון אשפה.

למרות האתגר, אנו יודעים לעמוד במשימה שלנו. אבל כדי לעמוד עוד יותר טוב במשימה, יש מספר צעדים שכל אחת ואחד יכולים לעשות. לשם כך, ריכזנו את 10 המכות של פסח בתחום הפסולת בישראל, וכיצד כל אחד מאיתנו יכול לסייע בצמצומן.

מכת בולמוס הקניות. הדרך הטובה ביותר לייצר פחות פסולת היא לקנות פחות. צרכנות נבונה היא מפתח להתנהלות כלכלית אחראית, ולתרומה סביבתית ומקיימת. אם אתם לא באמת צריכים משהו, אל תקנו אותו מראש. כך גם תרגישו את ההקלה בכיס.

מכת הכלים החד פעמיים. בשנים האחרונות צצו כלים חד פעמיים מהודרים, שזורקים בתום השימוש כדי לחסוך מרתון שטיפת כלים סיזיפי. מדובר ביצירת עומס אדיר של פסולת מזהמת. כיום, קרוב ל-80% מכלל הפסולת במדינת ישראל עוברת בסופו של דבר לאחר טיפול להטמנה בקרקע, בעיקר בדרום הארץ. לכן עדיף להימנע משימוש בכלים חד פעמיים שמכבידים עוד יותר. אין לכם סט אחיד של כלים? האורחים יסלחו לכם. אין לכם מספיק כלים? אפשר להשאיל מחברים ושכנים. האחידות היא בדמכם? תשקיעו פעם אחת בסט רב פעמי גדול.

מכת סוללות ליתיום. סוללות (של קורקינטים ואופניים חשמליים) שיצאו מכלל שימוש יכולות לגרום להתלקחויות ולסכנה גדולה מרגע שהן מושלכות. מחודש ינואר, היו בחירייה מעל 100 אירועי התלקחות של סוללות כאלה ונגרם נזק מצטבר של מעל 2 מיליון שקלים. כל אירוע כזה עוצר את עבודת המיון ובנוסף לנזק מביא לשעות ארוכות בהן פסולת לא עוברת מיון. זה מייצר "פקק" בתהליך ומחמיר את העומס הגדול גם כך. את סוללות הליתיום יש להשליך לפחים ייעודיים - התעדכנו מול העירייה שלכם.

מכת פסולת בניין - שיפוצים. אנשים רבים בונים ומשפצים לקראת החג ונוצרת יותר פסולת בניין. פסולת זו מקבלת טיפול שונה מפסולת רגילה. את הפסולת הזו יש לפנות לפחים ולמכולות ייעודיים ואין להשליך אותה לפח הרגיל. תהליך מיון האשפה אינו בנוי להתמודד עם חומרי בנייה. זה מייצר נזק. התעדכנו במיקום המכולה הקרובה אליכם ותפנו את האשפה הזו אליה.

מכת הפסולת האלקטרונית. פסולת אלקטרונית, במיוחד מיכשור חשמלי שנזרק לטובת מכשיר שהתחדשתם בו לפני החג, חייבת להגיע לנקודות איסוף ייעודיות ומשם למעגלי פירוק ומיחזור. תתעקשו על פינוי מסודר שאותו חייב לבצע העסק בו רכשתם את המכשיר החדש. התעדכנו מול הרשות המקומית היכן תוכלו למצוא את פחי הפסולת האלקטרונית והקפידו להשליך בהם מכשור חשמלי.

לקריאה בכתבה>> לחצו כאן